Brouwerij Huyghe
nl
Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder
09 mei 2019

Brouwerij huyghe wint 3 zilveren biermedaillesm 2 keer prijs voor averbode abdijbier en 1 keer voor delirium tremens

Melle, 9 mei 2019 – Het is weer prijs voor Brouwerij Huyghe! In de letterlijke zin van het woord, want de Melse brouwer won de afgelopen weken 3 medailles: 2 op de London Beer Competition (2x zilver) en 1 op de Concours International de Lyon. De prijsbeesten waren Averbode Abdijbier (2x) en Delirium Tremens. 

De London Beer Competition was slechts aan haar tweede editie toe, maar heeft al snel internationale naam en faam verworven. Maar liefst 33 landen stuurden bieren in, waaronder ‘grootheden’ zoals de VS, het VK en uiteraard ook België. Maar ook minder voor de hand liggende landen – zoals Taiwan en Turkije – deden een gooi naar de oppergaai.

Brouwerij Huyghe mocht alvast twee keer juichen: in de categorie Strong Belgian Ale won Averbode Abdijbier een zilveren medaille en Delirium Tremens deed dat kunstje nog eens over in de categorie Strong Belgian Ale. Ook daar werd het zilver.

 

Lyon, wereldhoofdstad van de smaak

In 2017 mocht brouwerij Huyghe al eens juichen op het Concours International de Lyon. Toen won La Guillotine. 2 jaar later is het de beurt aan Averbode Abdijbier. In de categorie ‘Haute Fermentation - Ale - Bitter Blond - Golden Ale’ werd een zilveren plak gewonnen.

3x zilver dus de afgelopen weken, iets wat Alain De Laet, CEO van de brouwerij, gelukkig stemt: “We mogen dan al veel medailles gewonnen hebben, toch blijft elke nieuwe bekroning iets om fier op te zijn. Toch leggen we de lat elke dag nog iets hoger. We streven naar topkwaliteit, niet alleen qua smaak , maar ook in de manier waarop onze bieren worden gemaakt. Ook daar streven we topkwaliteit na: we willen de groenste brouwer van België worden, tegelijk aandacht te hebben voor diversiteit via maatwerk en bovendien een goede verstandhouding te behouden met onze buren. We gaan dus voor goud op alle vlakken!”