Brouwerij Huyghe
nl
Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder
11 januari 2021

Delirium Running Trail 5km & 10km

Aan de Brouwerij Huyghe in Melle werd zaterdagochtend het startschot gegeven van de Delirium Brewer Trail. Dat is de eerste van vijf looptrajecten in de buurt van een brouwerij. Vijf Belgische Brouwers bundelen hun krachten en ontwikkelen in samenwerking met INTO Sport Events een nieuw Trail concept: De Belgian Brewer Trails. Er hebben zich intussen al 2000 sportievelingen ingeschreven.

Trailrunning is een vorm van hardlopen, waarbij de deelnemers off road over smallere paadjes lopen. Een iets avontuurlijker concept dan de klassieke loopwedstrijd over asfalt, waarbij de focus voornamelijk ligt op snelle tijden. Het format biedt een heel andere beleving, waarbij connectie met de natuur centraal staat. Vergelijk het een beetje met wat mountainbike voor fietsen is”, zegt organisator Yves Hellemans. Kick-off in Melle

De eerste trail vind je rond de Brouwerij Huyghe in Melle. “We zijn enorm trots en blij om de eerste Belgian Brewer Trail hier bij ons te mogen ontvangen. Het is een recept om het leven ten volle te proeven en beleven”, zegt Alain de Laet, CEO van Brouwerij Huyghe. “De connectie met de natuur sluit helemaal aan met onze visie over ecologisch ondernemen als ‘Groenste brouwerij van België’. En we houden wel van gekke ideeën”, zegt Alain. Het parcours in Melle, over 5 of 10 kilometer, start op een terrein aan de ingang aan de Geraardsbergsesteenweg.

Langs visvijvers, weiden en rond het Kasteel de Bueren ligt een uitdagend parcours met beperkte hoogtemeters maar geniepige korte bochtjes en een lastige ondergrond. Het lokaal bestuur van Melle staat volmondig achter het initiatief. “Dit is een mooie manier om de hele bevolking een sportief belevingsaanbod aan te bieden, zowel voor de starter als voor de meer geoefende loper. Dat het initiatief komt van een geëngageerde brouwerij, motiveert ons uiteraard om dit te ondersteunen”, zegt schepen van Sport Frank De Vis (NVA).

Alle informatie over het concept op www.belgianbrewertrails.be