Brouwerij Huyghe
nl
Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder
Brouwerij Huyghe

Een gesmaakte familietraditie

De vierde generatie van de familiale brouwerij investeert in kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap met aandacht voor geschiedenis en brouwerstraditie.

Onze brouwerij

Een bezoek aan Brouwerij Huyghe is een unieke ervaring. U ontdekt het verhaal achter één van de grootste brouwerijen van België, gedrenkt in een lange familietraditie. Maak kennis met het productieproces achter onze verschillende bieren en ontdek ze. We verwelkomen u heel graag!

Meer info
Duurzaamheid

Onze groene ambitie

Onze bieren zijn een geschenk van de natuur voor de mens. Het is onze plicht om dankbaar te zijn en om duurzaam te denken én te handelen. Om te ondernemen met de grootste zorg voor mens en milieu. Door groen te handelen bouwen we aan een roze toekomst voor brouwerij Huyghe.

Lees verder

Besparingen sinds 2008

95800 M3
minder water gebruikt
231400 K
Minder KWH stroom
5240
Ton CO2 minder uitstoot
32 MILJOEN €
Geïnvesteerd
Facts and figures

Leven in de brouwerij

4000 Hectoliter
per week
680000 flessen
per week
11000 vaten
per week
De rijke geschiedenis van

Brouwerij Huyghe

Het brouwen van bier is een eeuwenoude traditie op de Appelhoek in Melle. Reeds in 1654 vinden we sporen terug van een brouwactiviteit op deze plaats. Vanaf 1904 zet Léon Huyghe zijn eerste voetstappen in de plaatselijke brouwerij.

In 1925 krijgt Léon Huyghe familiale versterking van zoon Albert en schoonzoon Louis Droesbeque en wordt de brouwerij officieel herdoopt tot Brouwerij L. Huyghe. Vandaag roert Alain De Laet, de 4de generatie Huyghe, in de brouwketels. Het olifantje dat geboren werd in 1989 is een internationaal icoon geworden.

Meer info

Nieuws

06 juni 2024

BROUWERIJ HUYGHE INVESTEERT 50 MILJOEN EURO MET HET OOG OP VERDERE GROEI EN DUURZAAMHEID

BROUWERIJ HUYGHE INVESTEERT 50 MILJOEN EURO
MET HET OOG OP VERDERE GROEI EN DUURZAAMHEID

Melle, 6 juni 2024 – Na de toekenning van een nieuwe omgevingsvergunning is Brouwerij Huyghe – bekend van paradepaardje Delirium Tremens en het roze olifantje - klaar om haar investeringsplannen van 50 miljoen euro uit te rollen. Die moeten ervoor zorgen dat de brouwerij nog verder kan groeien, verduurzamen en tegelijk het biertoerisme in eigen streek verder kan aanzwengelen.

Lees meer
29 mei 2024

BIEREN EN BROUWER VAN BROUWERIJ HUYGHE WINNEN HOOGSTE EER

Melle, 16 April 2024 – In de eerste maanden van 2024 stopte de prijzenregen voor de bieren van Brouwerij Huyghe niet. Op de prestigieuze European beer Challenge, Frankfurt international trophy, Concours international de Lyon en London beer competition won de Melse brouwer maar liefst 22 medailles waaronder 17 gouden medailles.

Lees meer