Brouwerij Huyghe
nl
Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder
Brouwerij

De 4ᵉ generatie

Het brouwen van bier is een eeuwenoude traditie op de Appelhoek in Melle. De mammoetjaren van de lokale bierkunst dateren zelfs al van de 17de eeuw.  Vanaf 1902 zet ene Leon Huyghe zijn eerste voetstappen in de plaatselijke brouwerij. In de jaren die volgen leidt Leon de oude mammoet de moderniteit binnen en ziet een fier roos olifantje het levenslicht. 

In 1925 krijgt Leon Huyghe familiale versterking van zoon Albert en schoonzoon Louis en wordt de brouwerij officieel herdoopt tot Brouwerij L. Huyghe. Vandaag roert met Alain De Laet de 4de generatie Huyghe in de brouwketels. Het olifantje van weleer is een flinke Belgische mastodont geworden.

4de generatie
Brouwerij

Roze olifant, groene voetafdruk

Schaalgroei is niet gelijk aan wildgroei. Doorheen de jaren prijkt een uitgebalanceerd assortiment met een uniek smakenpallet bovenaan het prioriteitenlijstje van Brouwerij Huyghe. Het streven naar topkwaliteit gaat gepaard met zorg voor en verantwoordelijkheden tegenover mens en milieu. Onze roze olifant mag dan stevig op zijn poten staan, zijn voetafdruk is overduidelijk groen.

Maatschappelijk ondernemen betekent ook duurzaam investeren in hoogtechnologische innovaties. Onze hypermoderne Krones brouwzaal is hier een mooi staaltje van. Met haar capaciteit van 350.000 hectoliters per jaar, 150hl per brouwsel,  5 brouwketels, nieuwste filtratechnologie en uiterst efficiënte flessenlijn is het sinds 2011 de kroon op ons werk. De toekomst van Brouwerij Huyghe ziet er – hoe kan het ook anders – roze uit!

Paradepaardjes

Enkele van onze paradepaardjes:

  • Vijf brouwketels waaronder een beslagketel van ruwe granen (78hl), een beslagketel voor mout (142hl), een buffertank (189hl), een kookketel (224hl) en een whirlpool (202hl).
  • De nieuwste filtratechnologie in de brouwzaal (Meura Junior2001).
  • Een uiterst efficiënte flessenlijn 20.000 per uur (Krones).
  • Een tunnelpasteurisatie-uitrusting.
  • Industriële automatisering (procat / Hyline).
  • Elektrische bekabeling en verlichting ( Francis Tytgat ).
  • 10 helder biertanks van 600 hectoliter.
  • 65 cilindroconische gist- en lagertanks van 100 tot 1200 hectoliter elk.
  • Een automatische CIP (Cleaning In Place).
  • Een automatische gistpropagator.
  • Hoogrendement koelcompressoren.
  • Zonnepanelen die voorzien in 18% van de gebruikte energie.
  • Een gist- en suikerdosage in de lijn.
  • Nieuwe waterputten, hergebruik van 65% van gezuiverde afvalwater ( groen water).
  • Geïsoleerde stoomketels en -leidingen.
  • Luchtgekoelde CO2 verwarmers in het compressorlokaal.
  • Vijf suikertanks ( 2020 )
  • Anaerobe en Aerobe afvalwaterzuiveringsinstallatie ( 2019 )
  • Waterzuivering via membraanfiltratie ( 2019 )