Brouwerij Huyghe
nl
Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder

Huisbrouwerijen

huisbrouwerij haeseveld

Micro brouwerij Haeseveld

Alfons Braeckmanlaan 430, 9040 Gent

Bieren

Haeseveld bieren

Info

Brouwerij Haeseveld is ontstaan uit het idee van 4 ondernemers die met passie, vakmanschap en respect voor lokale heritage deze unieke locatie een nieuwe toekomst geven als bakermat voor hun nieuw biermerk.

Naast het pure bierbrouwen zorgen zij voor een totaalbeleving, met een gelagzaal letterlijk naast de brouwketels, een ruim buitenterras in volle natuur en een ruime feestzaal voor 180 personen met elegante buitentuin.

Brouwerij Haeseveld is gebouwd op 3,5 ha groenzone op de grens tussen Gent en Destelbergen. Het langwerpige gebouw met aan het hoofd de prachtige Normandische villa werd gebouw in 1910 voor de plantenkwekerij Toeffaert. Na een periode van verval na de tweede wereldoorlog nam de familie De Gusseme het pand over en renoveerde het gedeeltelijk. De familie runde hier het erg succesvolle Gasthof Haeseveld van 1982 tot en met 2019. Het gebouw werd als waardevol industrieel erfgoed opgenomen in Erfgoed Vlaanderen.

Kom met de fiets, wagen ,te paard en geniet van onze huisbieren.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie te ontvangen.

Bezoek de website

sint idesbald

Huis brouwerij St.-Idesbald

Ten Bogaerde , 8670 Koksijde

Bieren

Sint-Idesbald blond, Sint-Idesbald Rousse, Sint-Idesbald Triple , Sint-Idesbald dubbel, Seizoenbier

Info

Wist je dat de Duinenabdij in de 16de eeuw een ‘Brouwerie’ had? Pieter Pourbus schilderde het brouwerijgebouw op zijn grondplan van de Duinenabdij. Lang geleden dus, maar tot op vandaag houden we de herinnering aan dat bier levend. Vandaag maakt brouwerij Huyghe het abdijbier St. Idesbald, dat nog steeds aan populariteit wint. De Koksijdenaars zijn er fier op!

Ontdek deze Huisbrouwerij Sint-Idesbald, gelegen op de site van abdijhoeve Ten Bogaerde in Koksijde. De oude varkenstallen werden omgetoverd tot een moderne huisbrouwerij met een ruim terras en binnen zaal.

De brouwerij-installatie heeft een capaciteit van 1.000 lite. Het proces van één brouwsel duurt ongeveer acht uur. Verken tijdens jouw degustatie deze brouwwereld, de volledige installaties zijn achter glas te bezichtigen en onze bieren worden vanuit de tank aangeboden aan de bar.

Op het domein Ten Bogaerde wordt dit jaar nog 2,5 hectare zomergerst verbouwd dat gebruikt zal worden in de brouwerij. Van lokaal gesproken.

Maak van jouw bezoek aan deze kuststad een unieke beleving.

stadsbrouwerij artevelde

Stads Brouwerij Artevelde

Botermarkt 5, 9000 Gent

Bieren

Artevelde, Artelvede grand cru

Info

Waar denk je aan als je “Artevelde “ hoort?  Arteveldestad, de wijze man, de Brouwer van Gent? Met deze gedachte willen we Jacob van Artevelde eren.  

Het bestaande bier Artevelde krijgt een nieuwe start, midden in Gent. Vandaag worden maar weinig ‘Gentse bieren’ effectief in Gent gebrouwen. Bij brouwerij Huyghe vonden we dat jammer en hebben we besloten om een stadsbrouwerij op te richten recht tegenover het Gentse stadshuis, Botermarkt 5 om precies te zijn.

Het bier zal enkel ter plaatse worden gebrouwen in kleine brouwketels, goed voor tien hectoliter (duizend liter). Vrees niet, deze zal overal beschikbaar zijn. Iedereen is welkom om de brouw wereld te ontdekken in het Huis van Artevelde, en te genieten van Gentse klassiekers. We voorzien genoeg plaats met ons groot buitenterras en 2 verdiepingen.

Met de gedachte: Hoe meer zielen hoe meer vreugde. 

De deuren zullen opengaan voor de gentse feesten 2021. Kom met familie en vrienden en stap in de wereld van Artevelde.

Een must vuur iedere Genteneir.

T’wordt vree wijs.